Skip navigation Menu

Zeilen in Overijssel

 

 

 

Zeilen in Overijssel

Varen in Overijssel, de ontdekking voor vele watersporters.

Steeds meer watersporters zien in dat naast varen in Friesland ook Overijssel fantastische mogelijkheden biedt voor een heerlijke watersportvakantie. Overijssel is dan ook hard aan de weg aan het timmeren op watersport gebied.

Haven BlokzijlTjalk StenendijkGracht Hasselt Hanzestad
 

Mooie meren en knusse dorpjes

Het zeilen op de meren als de Beulakerwijde en Belterwijde rondom eiland de Ronduite biedt vele kansen voor de beginnend maar zeker ook de ervaren watersporter. Daarnaast zijn er fantastische zeiltochten te maken via het Zwartewater, de Vecht en de IJssel. Leg met uw zeilboot aan in het knusse stadje Blokzijl, de dorpjes Ossenzijl, Kalenberg en uiteraard Giethoorn. Ook de Hanzesteden Hasselt, Zwolle en Kampen zijn perfect te bezoeken vanaf het water en zelfs de provincie Drenthe kent vele vaarroutes.

Zwolse GrachtGracht Hasselt HanzestadGrote of Sint-Stephanuskerk Hasselt HanzestadHanze Stad HasseltBinnenstad Blokzijl
 

Zeilen door Nationaal Park Weerribben-Wieden

De Kop van Overijssel draait voornamelijk om het Nationaal park Weerribben-Wieden. Dit Nationale park is in de winter zeer bekend onder schaatsers die houden van een tocht door een ongekend mooi stukje natuur. Maar waarom zou je in de zomer niet door dit geweldige gebied varen. Met een zeilboot van Njuta Watersport heb je vele mogelijkheden, de Trotter is er op uitgezocht dat je door de geringe diepgang in dit gebied niet snel aan de grond zult lopen en een geweldige zeilervaring zult beleven.

Waterkant FrieslandZeilvakantie in de WeerribbenZeilen in de Weerribben
 

Een heerlijke watersportvakantie

Uiteraard kun je met de zeilboten van Njuta Watersport ook perfect naar Friesland varen. Via de staande mast route ben je binnen een halve dag op het Tjeukemeer en kun je zo verder het Friese meren gebied ontdekken. Ook het IJsselmeer is binnen een halve dag te bereiken. De Kop van Overijssel is dan ook een geweldige uitvalsbasis voor degenen die een keer vanuit een ander gebied willen zeilen of degenen die graag dichter bij huis huren.

Trotter bij ondergaande zon

 

 

Zeilboot huren in Overijssel

Copyright 2019 Zeilboot huren