Skip navigation Menu

Gastenboek van The Rising

 

 

 

Wil je ook de Trotter – The Rising huren en wil je weten hoe andere huurders deze zeilboot hebben ervaren lees dan hier verhalen die huurders achterlieten in het gastenboek op deze zeilboot.

Wil je naast deze verhalen meer informatie over de Trotter?


‘We hebben de afgelopen week heerlijk gevaren en gezeild door de Weerribben-Wieden.’

Dankjewel voor het heerlijke welkomstpakket! We hebben de afgelopen week heerlijk gevaren en gezeild door de weerribben, de wieden en naar Kampen, Hasselt en Zwolle. In Zwolle hebben we nog even van het bevrijdingsfestival mogen genieten. We hebben genoten van het zonnige weer, de wind en de tocht die we gemaakt hebben.

Groetjes Jeroen & Vivian


‘Al met al een hele ontspannen week, mede ook door de prettige boot.’

We hebben een fantastische week gehad met de Trotter Luxe. Een fijne boot met een beste vaart. We zijn richting Friesland gegaan, nadat we ‘t eerste dagje op de wieden hebben doorgebracht. De hele week goed weer en stevige wind, precies fijn. Op ‘t sneekermeer vielen we met onze neus in de boter. We lagen precies bij een boei en de finish van het skutsjesilen, heel leuk om vanaf ‘t water van dichtbij te zien. Verder nog naar Stavoren, Sloten en Langweer geweest.
Al met al een hele ontspannen week, mede ook door de prettige boot. En bedankt Rieuwert voor ‘t op en neer rijden toen we de breekpen van de motor hadden laten breken.

Zeker tot ziens!
Steven & Anne-Marie


‘Wat een vogels, bloemen, vlinders en libellen hebben we gezien en als klap op de vuurpijl zagen we de… vuurvlinder!’

Maandag
De eerste dag van onze 5-daagse tocht met de gezellige Trotter. Vanuit Giethoorn richting de Beulaker, via de Walengracht naar het Giethoornsemeer. Hier ontdekten we dat de Trotter echt waterdicht is! Wat een hoosbuien onderweg. Onze regenkleding liet het wel afweten. Koud en nat kwamen we in Blokzijl aan. Maar… een kop soep en rondwandeling door Blokzijl, doen veel goed. Droog zijn we opweg gegaan naar Vollenhove en via het Kadoelermeer, Vogeleiland vonden we in de ‘vluchthaven’ de Belt bij Genemuiden een mooie lichtplaats voor de nacht. Tijd om het kooktoestel uit te proberen! Heerlijk een éénpansgerecht gemaakt en gegeten! ‘s Avonds nog naar Genemuiden (±2,5 km) gewandeld en een biertje gedronken. Moe maar voldaan in slaapgevallen! (hoofd in vooronder, vannacht andersom!)

Dinsdag
Om 10.00 uur weggevaren via ‘de Goot en het Ganzendiep’ naar Kampen. Wat een mooie tocht. Veel watervogels gezien met jongen, de kiekendief en veel bloemen. We moesten tegen de wind dus… kruisen!! Dit ging prima met de Trotter! Echt genieten (Njuta dus). De boot voor de sluis neergelegd en naar Kampen gewandeld. Kampen wordt steeds mooier en levendiger! In de zon op een terras een biertje gedronken, een paar boodschappen voor het avondeten gedaan en toen weer terug naar de boot. Met ruime wind teruggevaren naar Genemuiden en toen door naar Zwartsluis. In de jachthaven overnacht! Lekker geslapen! (oja… Wat een attent en lekker welkomspakket stond er voor ons klaar! Bedankt Rieuwert!)

Woensdag
Rond 9.00 uur vertrokken uit Zwartsluis. Omdat we via de Arembergergracht wilden (mooie rustige route) moesten we de mast strijken (2x). De eerste keer was ff wennen, maar de tweede keer verliep het al soepeler! Het was de moeite waard! Op de Belter begon het te regenen en viel de wind weg :(. Uiteindelijk toch maar op de motor naar Steenwijk. In de vaart van Steenwijk naar Ossenzijl konden we de zeilen weer hijsen. Je weet dan gelijk waarom je een zeilboot boven een motorboot verkiest! Gelijk hoor je weer vogels en vooral de rust is super! 2km. voor Ossenzijl een plek voor de nacht gevonden met mooi uitzicht over de weilanden. Naar Ossenzijl gewandeld en daar lekker gegeten bij Kolkzicht aan de brug.

Donderdag
Aan de overkant van het weggetje waar ‘onze’ boot (zo voelt het al) lag, waren prachtige wandelpaden door de weerribben waar we dan ook dankbaar gebruik van maakten. Wat een vogels, bloemen, vlinders en libellen hebben we gezien en als klap op de vuurpijl zagen we de… vuurvlinder! Super! Rond 13.00 uur zijn we terug gedobberd naar Steenwijk. Er stond echt geen wind. Een goede manier om te ontstressen. 18.00 uur waren we in Steenwijk. Aan het begin van de vaart Steenwijk – Ossenzijl konden we nog mooi overnachten (nadat we in Steenwijk heerlijk in de zon op een terras hebben gegeten).

Vrijdag
Terug naar Giethoorn. Het was NJUTA!!
p.s. Je ziet ons vast nog een terug Rieuwert

Max & Mieke


‘Het glijdt mooi door het water. Ja, we maken er soms een sport van om een andere boot voorbij te gaan.’

We hebben een heerlijk weekend gevaren met dit gezellige bootje. Vrijdag van Giethoorn naar Blokzijl. Mooi voor de wind ging het heel vlug. Nog net om 19.00 uur de sluis gehaald zodat we in de kom konden liggen. Wat een mooi en knus plaatsje is Blokzijl. Aan de sluis heerlijk gegeten. De eerste nacht even wennen met slapen. In de punt onder het luik ligt toch het lekkerst. In de ochtend pruttelt ons koffiepotje en zitten we gezellig in de kuip. Na een wandeling op naar Zwartsluis. Op halve wind, wat een rust op het water. Veel vogels vlak over ons zien vliegen. In Zwartsluis even geborreld op de boot in de zon. Vroeg onder de wol. Weer wakker worden door de warmte van de zon. Zo is het water leven het fijnst! Het laatste stukje naar Giethoorn hoog aan de wind. Het bootje gaat vlot!

Rieuwert, we hebben genoten aan boord van deze boot. Het glijdt mooi door het water. Ja, we maken er soms een sport van om een andere boot voorbij te gaan. 🙂
Een paar kleine aanpassingen nog en je hebt een perfect bootje. Wij komen zeker nog eens terug in dit mooie gebied en dan huren we zeker weer een boot bij jou. Verrassend mooi dit stukje Overijssel!

Hartelijke groeten, Terence & Thamara.


Copyright 2019 Zeilboot huren